AA

Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

ctrl
+
ctrl
-
En imøtekommende skidronning

Råd og tips

Mitt møte med Marit Bjørgen

Skidronningen som vinner gull gang på gang er en av ambassadørene våre på Godfisk, og hvem er vel ikke et bedre forbilde enn henne? Jeg er stolt og glad for at vi kan ha Marit som ambassadør og i januar var jeg heldig som fikk møte henne. Vi lagde filmer sammen som du kan se, her.

Iselin Bogstrand

Matfaglig ansvarlig

Sist oppdatert: 06.03.2017, 11.07

Publisert: 06.03.2017, 09.22

På starten av dagen var vi i Holmenkollen for å ta bilder ute. Det var tydelig at Marit hadde gjort dette før. Hun gikk som et lyn opp og ned bakkene og holdt smilet hele veien. Hun stoppet ikke for å spørre fotografen om når hun skulle stoppe. Det var tydelig at hun visste at hun bare måtte gå, så ville fotografen stoppe henne når han hadde fått det han trengte. Jeg måtte le litt når fotografen sa: « Ehm, Marit… Dette høres sikkert litt rart ut, men kan du gå litt saktere? Da blir det litt enklere å ta bilde».

Fotografen ville ha noen bilder forfra. Så Marit kom i full fart mot fotografen for at han skulle få nærbilde av henne «in action» og bråsnudde en halv meter foran han. Stålkontroll. Hadde det vært meg hadde fotografen fått en ski i hodet og jeg hadde endt i grøften og blitt ett ribbein fattigere. Jeg tok meg i å tenke at det så lett ut å gå på ski men så kom jeg til fornuft og tenkte- «det ser lett ut fordi det er Marit»!

Underveis i fotograferingen møtte vi en bestemor som hadde med barnebarnet på tur. Gutten kan ikke ha vært mer enn tre år og bestemoren syns nok det var mer stas at han gikk på ski enn han selv. Han ville helst ake på rumpen og brydde seg fint lite om skiene som han hadde på beina. Etter en stund tok bestemoren til mot og spurte Marit pent om ikke hun kunne få et bilde av henne sammen med barnebarnet. Det var ingen problem for Marit, så hun tok seg en pause og satte seg på huk foran gutten. Det er noe ekte og fint med små barn, de bryr seg fint lite om kjendiser og skidronninger. Guttens så forvirret ut og blikket gikk fra Marit som satt på huk ved siden av han og til bestemoren. Så løp han vekk fra Marit og satte kursen mot bestemoren. De prøvde ett par ganger til før de gav opp. Marit var så hyggelig og tålmodig prøvde sitt beste for at de skulle få tatt bildet. Jeg syns det var fint å se hvor imøtekommende og hyggelig Marit er, etter så mange år som en av verdens beste på ski.  

Jeg møtte en blid og veldig omgjengelig dame med gode holdninger rundt kropp og mat. Av ren nysgjerrighet (med tanke på ekstrem mengde trening) spurte jeg Marit om hvor mange kalorier hun fikk i seg i løpet av en dag. Marit kunne da raskt forklare at hun ikke hadde noen anelse, og at hun ikke fokuserte på kaloriene og heller spiste til hun var mett. Hun forklarte at måltidene som en sosial del av livet var svært viktig på landslaget og at det var viktig for jentene å kose seg.

Jeg kunne ikke vært mer enig. Mat er ikke bare næringsstoffer, det er smak, glede, kultur og samler mennesker rundt bordet. Marit er et godt forbilde, hun er rå på ski, og det skyldes nok langt mer enn bare fysisk trening.

Les mer om hvordan Marit spiser for å kunne prestere, her.