Iselins tapas til 17. mai
Skal du på frokost eller middag til venner eller familie på 17.mai? Skal du bidra til gildet? Gjør som meg og ta med crostini med en deilig røkelakskrem og spicy guacamole med reker. Du får garantert skryt av de andre gjestene for maten!
Sist oppdatert: 15.05.2017, 14.14
Publisert: 15.05.2017, 10.54
Crostini med røkelakskrem og spicy guacamole med reker
Oppskriften gir topping til 2 baguetter.
Ingredienser
- 200 g reker, uten skall
- 2 baguetter
- olivenolje
- basilikum
- koriander
Røkelakskrem
- 100 g røkt laks
- 1 ½ rødløk
- 1 dl crème fraîche
- ½ sitron
- olivenolje
- salt og pepper
- basilikum, frisk
Spicy guacamole
- 2 avokado
- 1 lime
- 2 ts sriracha saus
- Salt og pepper
Framgangsmåte
Røkelakskrem
- Finhakk røkt laks og rødløk i små terninger og bland med crème fraîche.
- Smak til med salt, pepper og saften av sitron.
Spicy guacamole
- Lag en jevn mos av avokado med en stavmikser. Smak til med salt, pepper, lime og sriracha.
Crostini
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Skjær baguettene i tynne skiver, drypp olivenolje på et stekebrett og legg på baguettskivene.
- Stek i stekeovnen til skivene er sprø og gyllen, ca. 5 minutter.
Servering: Ha på røkelakskrem på halvparten av baguettskivene og guacamole med reker på den andre halvparten. Crostini med røkelakskrem toppes med basilikum mens crostini med guacamole og reker toppes med koriander.
Tips: Røkelakskremen kan tilberedes kvelden før. Rekene kan også pilles på forhånd. For best resultat er det lurt å legge på toppingen rett før servering så crostinien holder seg sprø!
Ønsker alle en fin 17 mai!
Hilsen Iselin