AA

Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

ctrl
+
ctrl
-
En ekte sjømatentusiast

Råd og tips

Derfor er jeg så fascinert av sjømat

Ikke bare er det knallgodt, sjømaten passer også inn i uendelige kombinasjoner. Som en stor bonus er sjømat i tillegg full av viktige fettsyrer, vitaminer og mineraler. Kun egg kan sammenlignes på næringsinnhold. Uten sjømat på menyen vil du gå glipp av mange viktige næringsstoffer og mange gode matopplevelser!

 

Sist oppdatert: 30.03.2017, 18.21

Publisert: 30.03.2017, 17.29

Det er 10 måneder siden jeg begynte å jobbe for Norges Sjømatråd. Jeg hadde god kunnskap om hva fisk kunne brukes til og hvorfor det var sunt. Matglad og over gjennomsnittet engasjert har jeg alltid vært. Men jeg visste faktisk ikke at det var så mye det kunne brukes til og at det var sunt! Jeg blir stadig overrasket og imponert over det havet har å by på. Langs kysten finner vi minst 345 forskjellige fiskearter og trolig er det enda flere. Tenk- det er ikke langt unna en art om dagen i et år! Det sier litt om mulighetene!

Jeg har fått smake på Arne Brimi sin «fisk på plank», spist skrei seks helger på rad i sesongen, vært på utallige matfotograferinger med alt fra hummer til julesild. Jeg har beriket matvanene mine ytterligere og ja- hver dag er det fest på bordet hos meg! Uansett om det er med kremfløte på en skikkelig festdag eller litt magrere varianter på en mandag. Livet er for kort for å spise dårlig mat. Litt oppbrukt ordtak men så sant.

Jeg har sittet med brillene på nesen og studert næringsinnhold i skalldyr og fisk og har stadig latt meg overraske. På kontoret sitter vi i åpent kontorlandskap og det hender jeg forstyrrer kollegaene og bare mååå fortelle om det fantastiske næringsinnholdet i en fiskeart. «Å herregud, hyse har 320 mikrogram jod per 100 gram. Det er jo helt sykt. Det må de gravide spise!». «Nei men har du sett- blåskjell er stappfulle av jern! Dette må vi jo bare vi bare videreformidle! Spesielt til unge jenter som har jernmangel». Ja, du skjønner tegningen. Frelst, nerdete ernæringsdame som har blitt tidenes sjømatentusiast!

Jeg har et mål om la min litt slitsomme entusiasme smitte over på andre, det er så mye godt man kan lage, og jeg mener det virkelig- spiser du ikke forskjellig sjømat i ufattelig gode kombinasjoner går du virkelig glipp av noe i livet!

Få sjømat inn i livet ditt og gjør det til din livrett!

Hilsen en overivrig Iselin.