AA

Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

ctrl
+
ctrl
-
Presseevent på barseltreff

Hjerne

Inspirasjon og kunnskap er nøkkelen

For et par uker siden besøkte jeg et barseltreff med presse til stede for å sette fokus på viktigheten av sjømat til de små og mens man er gravid. Jeg møtte en veldig interessert gjeng med matglade små barn!

Iselin Bogstrand

Matfaglig ansvarlig

Sist oppdatert: 12.06.2017, 10.29

Publisert: 08.05.2017, 18.52

Det er så fint å kunne få lov til å spre kunnskap og inspirasjon på denne måten. De færreste vet for eksempel at jod er så viktig som det er. Mer om dette kan du lese her. Mange vet at fisk er sunt, men ikke nødvendigvis hvorfor. Når man i tillegg får se hvor enkelt man faktisk lager maten og hvor godt barna liker den er det ingen tvil. Det er vel ingenting som gjør foreldre mer tilfreds enn fornøyde barn.

En av mødrene fortalte meg at det var hennes første møte med sjømat til den lille utenom fiskekaker. For henne var det ingen tvil om at hun skulle servere dette igjen. Barnas sei med tomat gikk ned på høykant!

Fiskegryten falt i smak for å si det sånn!

Det er et viktig å sette sjømat på menyen både for foreldre, barn og kommende foreldre. Spesielt viktig er det når barna er små. Det er tross alt når de fortsatt går i bleier at man kan påvirke matpreferansene aller mest. De fleste som har barn har nok opplevd en endring i barnas villighet til å smake på nye ting etter hvert som de lærer seg å si «liker ikke». Noe som i grunn er helt naturlig, men det er jo greit å benytte seg av tiden før dette til å starte arbeidet med å skape gode matvaner. Så blir det litt enklere. Og bare for å avlive en myte: barn liker fisk!

Det gleder sjømathjertet å være med å se med egne øyne hvor godt barna spiste. Dette var en ekstremt innholdsrik dag. Det var mye som skulle skje på en gang, vi skulle lage mat, bli tatt bilde av og jeg svarte samtidig på spørsmål fra journalist og var kursholder. Med ekstremt tålmodige barn og foreldre, flink fotograf og en god kjøreplan kom vi i mål. Gøy var det! Heldig er jeg, som får være med å spre kunnskap og inspirasjon.

Hilsen Iselin