AA

Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

ctrl
+
ctrl
-
Bring and share Poke

Glede

Poke-bowl, skikkelig trendy festmiddag!

Pokemon Go ble jeg aldri hektet på, men Poke…! Ja, det er “my kind of bowl”! Har du smakt det? Om ikke har du virkelig noe å se frem til. Bollen med den råmarinerte fisken, salat, frukt og sauser tar nå verden med storm. I Hawaii er den populære bollen å finne på et hvert gatehjørne. Der finner du til og med Poke i små surfeboder langs stranden. Nettopp fordi det er så friskt og enkelt, perfekt sommermat!

Iselin Bogstrand

Matfaglig ansvarlig

Sist oppdatert: 09.06.2017, 12.19

Publisert: 09.06.2017, 12.06

Hva er Poke?

Poke er det hawaiiske ordet for å dele eller kutte, og beskriver de kuttede terningene av sjømat. Tradisjonen med Poke startet hos fiskerne på Hawaii og var i starten bare fiskeavskjær servert i små boller med ris til. Så tok retten seg opp med inspirasjon fra Japan der man begynte å tilsette asiatiske smaker som sesamfrø, sesamolje, soyasaus og grønnsaker. Både avokado, mango, sjøgress og nøtter ble populært tilbehør. Tradisjonelt sett serveres Poke med tunfisk men alt er lov og det samme gjelder tilbehøret! Så lenge alt er friskt og godt. Laks, ørret, kveite og reker er mine favoritter i Poke. Laksen trenger du ikke fryse før du skal spise den rå, men la de andre artene få et døgn i fryseren først.

Fire nye Poke varianter

Nordmenn har lagt sin elsk på sushi. Liker du sushi så liker du Poke! Helt garantert. Vi har laget fire nye oppskrifter med Poke som er spesielt tilpasset våre preferanser. For hvem liker vel ikke chilimajones til sushien? Nam! Digger du chilimajones like mye som meg bør du absolutt prøve Poke med laks og reker.

Det er vel heller ingen hemmelighet at nordmenn elsker taco- så hvorfor ikke bytte ut fredagstacoen med Taco Poke med laks?  

Kveite er noe av det beste jeg kan spise. Kveite er en selvskreven festdeltager på bordet når man skal servere noe skikkelig godt. Poke med peppermarinert kveite er en litt mer tidkrevende variant men det er den så absolutt verdt. Fisken får en skikkelig piff av peppermarinaden og med en litt spicy avokadokrem med sriracha (jeg elsker sriracha- kan brukes til omtrent alt!) og crispy peanøtter blir dette rett og slett en høydare!

En god og sunn fastfood variant er Poke med ørret og fullkornsnudler. Passer like godt på en fredag som en mandag! Hvorfor ikke la det være festmiddag hver dag?

Bring and share Poke!

Jeg har store planer om å invitere venner på en liten «bring and share» middag med Poke i sommer. Om alle tar med seg en av de fire rettene og fordeler alle ingrediensene i små skåler så kan man sitte å mikse litt av det man liker aller best! For hva er vel ikke mer hyggelig enn å sitte rundt bordet å småspise i all evighet? Helst på en skikkelig fin sommerdag. Åh, jeg gleder meg!

Hilsen Iselin