AA

Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

ctrl
+
ctrl
-
VideoGlede

Maten i USA og trendy Fish Tacos

Min ferie i år gikk til Nevada og California. Heldig er jeg, som fikk oppleve både Las Vegas, Los Angeles, Santa Barbara, Sonoma og San Francisco. Som den matnerden jeg er, drar jeg selvsagt aldri på tur uten å notere meg noen tanker om maten. Ikke overraskende var det mye usunn mat. Noe inspirasjon fikk jeg likevel, nemlig- Fish Tacos! Jeg har laget min egen versjon som jeg gjerne vil dele med dere.

Glede

Vil, vil, men får det ikke til

Grill-situasjonen i Norge i dag er ganske interessant. Nordmenn vil gjerne spise mer sjømat i løpet av sommeren, men den generelle oppfatningen er at det er flere produkter av kjøtt som passer på grillen enn sjømatprodukter. Det er kanskje ikke så rart når Ola Nordmann i disse dager oversvømmes av kommunikasjon rundt kjøtt.

Glede

Slik påvirker fargene matopplevelsen din

Få av oss vil kanskje innrømme at vi er lette å lure, men når det kommer til mat så er de fleste av oss raske til å bedømme hva maten smaker basert på hva øyet ser. Når en matvares farge er noe annerledes enn hva vi forventer, så forteller hjernen vår at den smaker annerledes også. Brun avokado, anyone? Nei takk. Vi spiser ganske enkelt med både øyne og munn, og det er også derfor farger har så mye å si for matopplevelsen.

Glede

Kosematen som er proppfull av sunne næringsstoffer

Sommer er ofte synonymt med utemiddager i godt selskap. Og noen av de mest populære rettene å servere er reker og skalldyr. Men spiser du det med god samvittighet? Det burde du nemlig – og nå skal jeg forklare deg hvorfor…

Glede

Grill sjømat med selvtillit!

Nordmenn elsker å grille! Likevel kan det virke som at sjømat på grillen er noe den mest rutinerte grillmesteren styrer unna. Hvorfor er det egentlig slik? Som matfaglig ansvarlig i Sjømatrådet tenker jeg at jeg har en kjempemulighet til å tydeliggjøre hvor enkelt det er å lykkes med sjømat på grillen. Det stopper heller ikke der – det er også et sunnere alternativ til veldig mye annen grillmat, i tillegg til at det er utrolig lett å sette smak på sjømaten.

VideoGlede

Min grillfavoritt: Breiflabb med tandoorismak

Breiflabb er «fast i fisken» og derfor superenkel å grille! Dette kan alle klare. Breiflabben er ikke så pen, men fryktelig god! Server den med tzatziki med mynte- for ja, mynte kan brukes til langt mer enn bare mojito! Server med grillede grønnsaker - oh, you're in for a treat!