AA

Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

ctrl
+
ctrl
-

Råd og tips

Iselins tapas til 17. mai

Skal du på frokost eller middag til venner eller familie på 17.mai? Skal du bidra til gildet? Gjør som meg og ta med crostini med en deilig røkelakskrem og spicy guacamole med reker. Du får garantert skryt av de andre gjestene for maten!

 

Iselin Bogstrand

Matfaglig ansvarlig

Sist oppdatert: 15.05.2017, 14:14

Publisert: 15.05.2017, 10:54

Crostini med røkelakskrem og spicy guacamole med reker

Oppskriften gir topping til 2 baguetter.

Ingredienser

  • 200 g reker, uten skall
  • 2 baguetter
  • olivenolje
  • basilikum
  • koriander 

 

Røkelakskrem

  • 100 g  røkt laks
  • 1 ½  rødløk 
  • 1 dl  crème fraîche 
  • ½  sitron 
  •  olivenolje 
  • salt og pepper 
  •  basilikum, frisk 

 

Spicy guacamole

  • 2 avokado
  • 1 lime
  • 2 ts sriracha saus
  • Salt og pepper

 

Framgangsmåte

Røkelakskrem

  • Finhakk røkt laks og rødløk i små terninger og bland med crème fraîche.
  • Smak til med salt, pepper og saften av sitron.

 

Spicy guacamole

  • Lag en jevn mos av avokado med en stavmikser. Smak til med salt, pepper, lime og sriracha.

 

Crostini

  • Sett stekeovnen på 180 °C. 
  • Skjær baguettene i tynne skiver, drypp olivenolje på et stekebrett og legg på baguettskivene.  
  • Stek i stekeovnen til skivene er sprø og gyllen, ca. 5 minutter. 

 

Servering: Ha på røkelakskrem på halvparten av baguettskivene og guacamole med reker på den andre halvparten. Crostini med røkelakskrem toppes med basilikum mens crostini med guacamole og reker toppes med koriander.

Tips: Røkelakskremen kan tilberedes kvelden før. Rekene kan også pilles på forhånd. For best resultat er det lurt å legge på toppingen rett før servering så crostinien holder seg sprø!

Ønsker alle en fin 17 mai! 

Hilsen Iselin