AA

Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

ctrl
+
ctrl
-

Råd og tips

Iselin's bacalao

Gleder du deg til påske? Er du en matentusiast som meg som allerede har startet planleggingen av påskens mange festmiddager? Er det en rett som fortjener en plass på festmenyen så er det denne oppskriften på bacalao. Jeg elsker klippfisk fordi den har en fast og god konsistens med en moden og unik smak. Server retten med soyasmørsaus som jeg lover vil løfte retten til nye høyder!

Iselin Bogstrand

Matfaglig ansvarlig

Sist oppdatert: 04.04.2017, 07:37

Publisert: 04.04.2017, 06:37

 

Ingredienser 

  • 700 g klippfisk, ferdig utvannet
  • Timian, frisk
  • Pepper
  • Olivenolje

 

Potetmos

  • 500 g  potet 
  • 75 g  smør 
  • 2,5 dl  melk
  • 0,5 ts muskatnøtt
  • 0,5 ts salt

 

Stekte grønnsaker

  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk grønn paprika
  • 100 g aspargesbønner

 

Soyasmørsaus

  • 150 g smør, usaltet
  • 1 dl soyasaus
  • 3 cm ingefær
  • 1 stk sjalottløk
  • 0,5 stk sitron
  • 2 ss gressløk

 

Tilbehør

Chorizopølse

 

Fremgangsmåte

Klippfisk

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Ha porsjonsstykker av klippfisk i en ildfast form og ha over grovhakket timian, pepper og rikelig med olivenolje.
  • Stek i ca. 20 minutter avhengig av tykkelse. Når fisken flaker seg ved et lett trykk er den ferdig.

 

Potetmos

  • Kok poteten mør og skrell.
  • Smelt smør og bland sammen med melk.
  • Spe på litt og litt av smørblandingen mens du moser poteten til en jevn mos.
  • Smak til med malt muskatnøtt og salt.

 

Stekte grønnsaker

  • Kutt paprika i tynne strimler og vask aspargesbønnene.
  • Stek i olivenolje i ett par minutter.

 

Soyasmørsaus

  • Skrell og finhakk ingefær. Finhakk sjalottløk og gressløk.
  • Bland sammen soyasaus, ingefær og sjalottløk i en skål.
  • Skjær smøret i terninger og smelt det i en kasserolle.
  • Kok smøret mens du ofte beveger litt på panna. Når smøret skummer opp kan du begynne å røre med en tresleiv.
  • Når smøret begynner å lukte nøtteaktig og det ferdig brunet.
  • Sil smøret over soyasausblandingen og ha i gressløk, og saft fra sitron.

 

Server klippfisken med potetmos, grønnsaker, saus og terninger av chorizopølse.

 

Tips: Husk at du må sette av god nok tid til utvanning av klippfisk dersom du ikke har kjøpt ferdig utvannet. En god huskeregel er 24 timer per cm tykkelse på klippfisken. Les mer om utvanning av klippfisk, her.