AA

Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

ctrl
+
ctrl
-

Glede

Min grillfavoritt: Breiflabb med tandoorismak

Breiflabb er «fast i fisken» og derfor superenkel å grille! Dette kan alle klare. Breiflabben er ikke så pen, men fryktelig god! Server den med tzatziki med mynte- for ja, mynte kan brukes til langt mer enn bare mojito! Server med grillede grønnsaker - oh, you're in for a treat!

Iselin Bogstrand

Matfaglig ansvarlig

Sist oppdatert: 16.06.2017, 14:37

Publisert: 16.06.2017, 14:14

Til 4 porsjoner trenger du:

800 g breiflabb, filet uten skinn

2 dl yoghurt, naturell

3 ts tandoori masala

1 ts gurkemeie

½ ts kajennepepper

2 ss koriander, frisk

 

Tzatziki

2 dl yoghurt, naturell

½ agurk

1 fedd hvitløk

2 ss mynte, frisk

1 ss olivenolje

½ sitron

salt, pepper

 

Grønnsaksspyd

12 amandinepotet

1 paprika, rød

1 paprika, gul

1 paprika, grønn

1 rødløk

olivenolje

 

Fremgangsmåte:

  • Kutt breiflabbfilet i biter på ca. 3*3 cm.
  • Bland krydder og hakket koriander med yoghurt.
  • Vend inn breiflabb i marinaden og la marinere i minst 15 minutter, gjerne en time. Sett i kjøleskap om du skal marinere i en time eller lengre men ta fisken ut 15 minutter før grilling så den blir temperert.
  • Tre bitene av breiflabb på grillspyd etter den har ligget i marinade og skrap av marinade der det er et tykt lag, du trenger bare litt av marinaden rundt. Pensle med olivenolje.
  • Legg breiflabb på grillen samtidig som grønnsaksspydene. Grill breiflabb på direkte varme og snu spydene når du kjenner at de løsner. Ikke vær for utålmodig med å snu. Grill i ca. 10-15 minutter.

 

Tzatziki

  • Rasp agurk og ha dette i et kaffefilter, press forsiktig ut agurkvannet ved å trykke lett rundt filteret.
  • Finhakk hvitløk og mynte.
  • Bland sammen agurk, mynte, hvitløk og yoghurt og smak til med saft fra sitron, olivenolje, salt og pepper.

 

Grønnsaksspyd

  • Kok amandinepotet i 10- 15 minutter.
  • Kutt paprika og løk i omtrent like store biter.
  • Tre grønnsaker og potet på grillspyd. Pensle med olivenolje.
  • Grill først på direkte varme i fem minutter og legg dem så over på indirekte varme i 10 minutter.

 

Tips: Kjøp stålspyd! De kan gjenbrukes og er veldig praktisk. Bruker du trespyd må disse ligge i vann i 30 minutter før du bruker dem.

Håper det smaker!

Hilsen Iselin